Nieuws maart 2024

Vrouwenochtend 8 maart 2024

Sedermaaltijd 

We gaan nadenken over de Sedermaaltijd, over Pesach en hoe Joden dat vroeger en nu vieren. Dat heeft ons als christenen ontzettend veel te zeggen. We hopen het samen met Martha te ontdekken!Martha Groothedde stelt zich hierbij even voor; ik ben een zusje van Jorina Meulmeester. Als tiener heb ik hele kostbare herinneringen aan Almere. Jarenlang heb ik meegeholpen op de VBC en de KBC ,zo mooi om God aan het werk te zien. En nu mag ik jullie iets komen vertellen vanuit mijn ervaringen in Israël. Ik heb 5,5 jaar met mijn gezin in Jeruzalem gewoond en augustus 2023 zijn we teruggekomen. Om als gelovige in Israël, te wonen, heeft me veel dingen geleerd, het heeft mijn geloofsleven verrijkt.
Het lijkt me erg mooi om jullie daarin mee te nemen. 


 
En Jezus zei tegen hen:
Ik heb er vurig naar verlangd dit Pascha met u te eten.

..Lukas 22 : 15 (HSV)

 
Hoop jullie te zien!

———————————————————————-

Sieraden maken
Wat een leuke activiteit om te doen! 21 maart van 19.30 – 21.30 uur
Kosten 10 euro per persoon. Aanmelden is verplicht via 06-40470616
VOL=VOL—————————————————————–

Terugblik 9 februari

Met een goede opkomst van lieve vrouwen zongen we toepasselijke liederen over het onderwerp Thuis bij God. Heide van den Born hield de inleiding en behandelde dit onderwerp in drie punten naar aanleiding van Deut. 33:27a  1) Hij is de eeuwige God, de ‘Ik ben’, 2) Hij is voor u een woning 3) Zijn eeuwige armen zijn onder u. Ze sloot af met de oproep uit psalm 42 en 43 waar drie keer staat: ‘Wat buigt ge u neer mijn ziel, hoop op God want ik zal Hem weer loven’. Daarna bespraken we in kleine groepen wat ons het meest aansprak. Hieruit ontstonden mooie en inspirerende gesprekken, velen ervaarden de eenheid in de Heere ondanks het verschil van kerk en/of achtergrond. Dat is heel bijzonder en daarom willen we deze ochtenden ook koesteren. We sloten af met gebed in kleine kring en later gezamenlijk.Fijn om te melden is, dat de vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van ons vrouwenwerk met de nieuwe Tikkie QR code een mooi positief resultaat heeft opgebracht. Allen hartelijk dank daarvoor!

Hartelijke groet


Sabrine, Laura, Jorina, Annet en Ineke (Kernteam)

 Klik HIER om de vernieuwde website te zien.